Student

Jag heter Emma Pettersson och studerar på socialarbetarprogrammet på Högskolan Dalarna, studieort Falun, sedan en vecka tillbaka.

Imrogon är alltså andra veckan av studier. Jag har föreläsning klockan 09.00-12.00 och sedan informationsmöte 13.00-14.30. Det känns helt okej att plugga eftersom jag "bara" går i skolan tre dagar i veckan och har mycket tid att studera hemma. Böckerna är många, långa och väger ton men det är värt det, utan tvekan.

Jag kan tillägga att jag är förkyld till tusen och det är inte alls kul men hoppas på att det ska gå över fort.

På återseende
P-son


Två dagar kvar

Idag vaknade vid åtta och var pigg, fattar ni hur konstigt det känns att vakna och vara pigg, har inte varit det på flera veckor. Kan medddela att den glädjen inte höll i sig då jag valde att ligga kvar i sängen och bara mysa en stund. När jag väl klev upp var jag lagom seg men mådde gott ändå. Morgonen spenderadens med diskning och OS tittande. Jättekul OS final i damhandbollen. Norge vann, nej Norge krossade Ryssland. Kul att guldet gick till ett nordisktlag. Grattis till dem!

Idag ska jag ta en promenad igen. Har inga ärenden som ska göras och har ingen budget som klarar av minsta lilla så ska bara gå. Det är fint väder, eller ja det regnar inte och man ser iaf lite blått. Börjar känna mig mycket trygg här, för varje dag växer mina egna märken fram i lägenheten. Mamma var här i torsdags och lämnade lite kläder och sydde upp mina gardiner så nu är vardagsrummet helt underbart! Jag satte upp två tavlor också, det ser inte lika kalt ut och det är mer hemtrevligt.

Har hämtat min nya brillor också! :D Tar ett tag att vänja sig men de är såå snygga!

Nej nu ska jag städa och sen gå ut.

Take Care
P-son

Ibland går det över

"Att inte förstå någonting är mer än vad man ska behöva inse att man förstår"







Emma P-son
080820


Onsdag 20 augusti

Jag kan glatt meddela att det inte regnat hela tiden. Igår var det riktigt fint väder på eftermiddagen. Massa barn som var ute och lekte.

Sitter här och är trött, ska väl snart diska också. Börjar bli nervös inför skolstarten nu, men det är ett bra nervös också. Jag menar detta är vad jag kämpat för och jag ångrar mig inte, ser fram emot det verkligen. Det är kämpigt att inte känna någon, men det ändrar sig väl när dagen väl kommer.

Idag blir det betalning av räkningar också. Inte alls kul men ett måste, känns som pengar bara är något man pratar om men aldrig innehar. Livet som studerande ska väl vara så, leva på existensminimum. Det gör vi alla och klarar oss fint ändå. Är man trygg, glad och lycklig kommer man långt.

Saknar Ellie. Visst nu har hon varit utomlands så även om jag inte flyttat hade vi inte träffats men nu är hon tillbaka och det faktum att vi inte kan ses slog till som en bomb. Det är enkelt, hon har funnits vid min sida hela mitt liv och nu kan vi enbart prata på telefon och ses några gånger i halvåret. Jag vet att hon är kvar och att våran vänskap överlever detta men ibland behöver man bara den där kramen som bara hon kan ge. För överigt är hon kär och det är så kul att se, höra. Glad för hennes skull!!

Diska?
Nja....

Dripp dropp

Regnet det bara öser ner. Ja så är det. Här har det regnat i stortsett nonstop i över en vecka. Varit uppehåll lite här och där men mest har det regnat. Man blir lite låg av det vädret men det är lite småmysigt också. Ligger i soffan nu och ser hur regnet slår mot fönsret och dropparna rinner som bara den.
 
Idag åkte Sandra hem efter att ha varit här sen i torsdags. Det har varit en underbar helg och verkligen varit den kraftåterhämtningen jag behövdet. Vi har gått massor och utforskat området och staden. Vi kolladet på film, lagade mat och mest av allt pratat och umgåts.

Take Care
P-son

handligens egentliga tanke

Idag fann jag mig själv sittandes i min lilla soffa med ett papper och en penna i händerna. Satt så länge och bara stirrade på pappret och höll pennan hårt i handen. Det tog säkert en kvart innan jag upptäckte att pennan inte ens hade någon udd. Även efter att jag förstått att det inte fanns något att rita eller skriva med satt jag kvar med pappret och pennan. Fortfarande samma hårda grepp om blyertspennan och lika focuserad blick på det vita arket. Efter ytterligare en kvart la jag ner pappret på bordet och släppte långsamt ner pennan som rullade ner på golvet. Den gula pennan syns nu under stolen och pappersarket ligger fortfarande kvar på den svarta bordsytan. Varför?

Högskolan

Eftersom att det är så mycket som hänt kommer det nu att bli massa småinlägg om saker som hänt. Jag skriver när jag får lust och det kommer att bli lite rörigt nu eftersom jag har så mycket att ta igen.

En sak kan jag klarargöra att det är att jag till hösten kommer att tillhöra den skaran som räknas som högskolestuderande. Yes, för er som inte redan vet det kom jag alltså inte på högskolan vilket är underbart skönt!

Jättegrattis till Rebecka också som kom in i Uppsala.

Livet som student börjar snart och allt som hör till. Jag har sökt studiebidrag och studielån, så nu kommer jag vara skuldsatt hela mitt liv.

Falun här..

Ja, nu sitter jag här i min lägenhet och filurar på livet. Jag är trött som bara den eftersom jag som ett troget fan gick uoo 04.40 för att se matchen.


Mest vill jag bara säga att jag finns här och att jag nu kommer börja uppdatera med inlägg och bilder. Ska även berätta om min otroliga sommar.


Jag saknar er alla så mycket men tackar er alla för stödet ni gett mig. Jag finns på mailen, telefonen och vanlig post om det är något.


Nu ska jag städa och fixa här. Ha en fortsatt bra lördag.

P-son

RSS 2.0