Nya tag

Så, återigen har en bra tid förflutit sedan jag sist skrev. Utan att tråka ut er med att berätta var jag varit och vad jag har haft för mig tänkt jag bara kasta mig in i ett inlägg om absolut inget vettigt alls.


Idag när jag satt i bilen på väg hem hann jag fundera på hur många saker som helst men det som uppehöll mina tankar mest var det jag såg under min resa. För att delge er ett exempel kan jag berätta om änderna. Jag åkte på en motortrafikled och under den gick en liten betongtunnel som förde vattnet till diket. Jag vet inte om jag kan kalla det för dam eller ens något närmare än pöl men tydligen var det ett andpar som ansåg att det kanske var ett framtida hem. Jag hoppas för deras skull att de valde att bosätta sig på något annat lite lugnar ställe.


Just nu sitter jag i soffan och tittar på hockey VM. Sverige leder över Kanada. Vad händer med denna värld? Sockan knallar omkring här och leker med allt hon kommer åt. Nu ska jag fokusera på hockeyn och Sockan. Imorgon är en ny dag, ny vecka och det är bara att kämpa på.

 

Take Care


B-uppsats

Då har denna helg gått och hur mycket har jag gjort på denna B-uppsats? Inte fullt så mycket som jag skulle vilja. Förhoppningsvis får jag hjälp av min grupp imorgon och kan då se till att få det klart. Jag ska tala om för er att det är inte alltid så roligt att studera. Självklart är det mest roligt, annars skulle jag inte fortsätta men det finns stunder då det inte alls är kul. Just idag är en sådan stund. Allt jag skriver blir mest bara dåligt och jag tror jag readerat mer än jag fått fram. Hur som helst hoppas jag på en bättre dag imorgon. Blir stressad av att veta att jag åker till min föräldrar på tisdag och kommer inte hem förrän på söndag. Det är inte kul att åka ned dit för att plugga när jag har så mycket annat som ska göras men jag måste se till att få detta att funka. Det bara måste jag.

Nej nu ska jag återgå till mina studier, som inte alls är bra men men.

Take Care

Min ögonsten







När du har tråkigt

Det är sant att de flesta av oss någon gång i livet har tråkigt. Även om det bara är för tio minuter eller tio dagar så råkar de flesta av oss ut för det. För att den tiden ska bli mindre tråkig har jag här fem förslag på vad man kan göra för att liva upp tillvaron.

1. Surfa in på youtube och kolla på bloopers. Jag garanterar att det generarar skratt!

2. Läs ur en gammal dagbok (om du har någon vill säga). Om inte stavningen får dig att le så borde de underbara små problemen som man hade som liten få mungipan att dra på sig.

3. Sätt i en gammal CD-skiva i sterion och sjung och dansa som en tok. Det spelar ingen roll hur gammal man blir, låtarna från förr sitter kvar länge. Så kom igen, lyssna på BSB, Spice Girls, Five eller vad det nu var du dansade till som 12 åring.

4. Leta reda på kort från "den ljuva tiden". Sommarbilder, klassresan, semestern, festen eller var du nu har kort ifrån. Kolla igenom dem och minns, skratta och må bra.

5. Ring en vän! Underskatta inte den här! När det är tråkigt och livet verkar skifta i grått, ta telefonen och ring någon du bryr dig om, familj eller vänner. Ring bara och prata bort en stund.

Jag hoppas att jag har gett er några ideer på vad man kan göra när ni har tråkigt.

Take Care


Raderade meddelanden

Härmed ska jag delge er ett bevis på att jag är beroende av tekniken än jag trodde. Det hela började ganska oskyldigt då min mobil inte längre kunde skicka meddelanden. Jag tänkte inte så mycket mer på det men när jag inte lägre kunde läsa de meddelande jag hade blev det lite värre. Snart stod det klart att telefonminnet var fullt och jag försökte därmed radera massa meddelanden och andra saker. Av någon mysko anledning kunde jag inte radera meddelanden. Hur som helt så efter en stunf var mobilen tom. Jag skojar inte, det fanns inte ett spår kvar av mina meddelanden. Jag ska inte påstå att det är några viktiga meddelanden men det känns lite, eller ja mycket, tungt att förlora alla. En del meddelanden är sånna jag bara fått utan anledning men som verkligen piggar upp mig. Nu finns de inte mer. Det är tråkigt. Lite sorligt att bekräftelsen jag söker fanns i min mobil. Hur som helst är det bara att jobba ihop några nya meddelanden. världen går ju inte under för att jag har förlorat alla mina meddelande. Knappast.

Ett annat perspektiv är att det nu inte går att urskilja vem som äger mobilen. Den är totalt opersonlig och alla de där sms:n som är skickade i otrollig glädje eller sorg finns inte mer. De där små hemligheterna eller små önskningarna finns inte kvar. Om det inte vore för att jag mindes dem skulle det vara som om de aldrig har funnits. Återigen ett bevis för hur mycket jag använder min telefon, den jag är speglas otroligt mycket i mina meddelanden men nu finns inte de kvar längre. Den jag är, är bara något jag själv vet. 

Take Care 


Ny design

Ja det är sant. Jag har nu spenderat två dagar till att knåpa ihop denna lite mesiga design men för tillfället är detta vad som gäller. Jag hoppas att det kommer att leda till att jag i framtiden känner för att skriva mer.

Tack till er trogna läsare som faktiskt läser. Det betyder mycket!

Take Care!

Maj maj måne

Ja det heter visst så. Maj kom fortare än jag var beredd på, det var nyss mars och vart april tog vägen ska jag inte ens börja fundera på. Hur som helt är maj månad här och det är bara att köra på. En positiv sak är att våren verkligen är här, blommorna och det gröna är helt underbart. Det absolut bästa är ljuset, solen och himmelen. Att vakna på morgonen och det är ljust ute är helt fantastiskt och att kunna gå hem från skolan eller träningen på kvällen och fortfarande se skyn skifta i olika nyanser, jag gillar det.

Det finns mycket jag gillar med våren. En sak jag verkligen gillar är att cykla på vägen när den är småtäckt med grus, ljudet som blir är ett säkrt vårtecken. Men för att visa ett tecken som är helt av motsatt slag finns det inte många vårtecken som är så klara som när de börjar sopa gång- och bilvägar. Luften är också fantastiska på våren. Det är som alla dofter bara exploderar under ett par månader och minnen kommer åter. Det kanske är svårt att förklara hur vår och värme doftar men jag tror också att det finns många som sitter och nickar och förstår vad jag menar när jag säger att det doftar vår och värme.

Take Care i vårvärmen

RSS 2.0