Glad Påsk

Tillbaka till civilisationen! (Detta inlägg är endast från påskhelgen)

Efter tre dagar i skogen har jag då återvänt till, el, rinnande vatten och plusgrader innomhus. Låt mig börja från början.

I fredags åkte vi alltså upp till stugan någonstans i Dalarna. För att nå stugan måste vi gå genom skogen i ca 10 minuter. Detta då med helgens packning på ryggen och i handen. Ja, det är väldigt rolig syn men jag bjuder på den! Hur som helst når vi huset, kliver in och upptäcker att det -3 grader INNE och -3.5 UTE. Wohoo det är varmare inne än ute. Efter lite mer än en timme har vi nått 0 grader. Japp, det är lika kallt som det låter. Det enda vi har att ordna värme med är ljus, en öppen spis och en bastu. Till kvällen hade vi runt 20 grader vilket var väldigt skönt. Efter ett parti 500, som jag inte vann, gick vi och la oss. Kallt, kallt kallt. Men det var ingenting mot vad det var när vi vaknade. Då var det inte många grader ovanför plusstrecket. Burr!

Efter frukosten klädde vi på oss massa kläder för att bege oss till min bror och delta i vinter os. Ni förstår inte hur roligt det var! Vi spelade krocket och kubb på isen. Mitt lag vann kubben överlägset men förlorade i krocket. Vi kastade även pil och sköt med luftgevär. Jag är så himla bra på luftgäver men inte alls bra på pilkastning. Hur som helt vann det andra laget med fem poäng. Så de fick den fina, otroligt fina, trofen som jag och pappa gjort kvällen innan. 

Påskmiddag. Gott!

Spel. Älskar min familj och att umgås med dem. Jag och mamma vann ÖVERLÄGSET TVÅ ggr i "Med andra ord". Det var en mycket lyckad kväll som vi lämnade vi tvåsnåret för att åka till våran stuga och vandra genom mörkret i -14 grader. Men det var skönt, var inte alls så kallt som man kan tro. Väl inne i stugan var det bara att jobba på att få upp värmen igen. Pappa gick och la sig medan vi andra spelade Plump. När vi gick och la oss var det 16 grader inne. Vi somnade till fyranyheterna på radion.

Söndag.
Mycket vackert väder. Vi sopade isen och spelade kubb. Jag och Stefan vann flest ggr, men förlorade ett par gånger för att vin inte fick ner kungen. Det var helt omöjligt. DEN SATT FAST, fast bara när vi kastade. Mysko det där. Vi grillade korv också. Så mysigt så! Dagen flöt på bra, vi spelade spel, läst och åt. Eftersom det varit så himla kallt bestämde vi oss för att åka hem på söndagen. Vid 20.30 började resan hem. Jag körde och jag måste säga att det är så tråkigt att bara köra rakt fram på en väg och inte få möte mer än var 10 minut. Hur som helst kom vi hem och det var 17 grader inne, rena tropiska värmen ju! Hehe.

Hoppas ni andra fått skratta lika mycket som gjort under denna påsk. För att citera en bit frånradion under dessa dagar. "I must have must" En del förstår, andra inte. Hur som helst är det kul när man fattar.

/P-son


Run away

Skärtorsdag.
Jobbat idag, en mycket konstid dag då vi bara hde 11 barn och det var väldigt lugnt idag. Jobbade inte så länge heller men det var skönt. Hjälpt mamma med lite saker och själv har jag skickat lite papper och betalat lite träkningar. Så nu är det fixat inför påskhelgen. Det känns skönt.

Imorgon bär det av till stugan. Ska bli skönt, otroligt skönt. Roligt att träffa yngsta brodern också och det äldsta också.

Mina tankar skär sig lite just nu. Vill skriva mer än vad jag orkar och just nu hinner jag inte ifatt mina tankar och kommer därför inte på något bra att skriva.


Älskar mina bröder så otroligt mycket!


Glad Påsk på er alla.
Take Care
P-son

Keep smiling

Haft en väldigt bra dag idag. Jobbat och det har gått kalas idag också. Har fått flera tider så nu jobbar jag de kommande fem veckorna. Det känns skönt. Tryggt. Men framförallt roligt. Efter ett tag ser man förändringar i sig själv. Hur man använder fantasin till att lösa problem, hur man snabbast får på 20 ungar sina ytterkläder eller hur man kan få alla att tycka det är roligt att städa. Det är så facinerande att själv kunna se hur man växer. Jag gillar det. Självklart har jag långt kvar innan jag är lika bra eller van som de som jobbat med detta i många år men en dag ska jag också nå dit. Just nu gillar jag verkligen att utvecklas, att bara  suga åt sig kunskapen. Jag gillar att efter en arbetsdag kunna tänka tillbaka på hur jag löst en knivig situation eller komma på att så kan jag göra nästa gång. Barn är underbara att jobba med men här är det även personalen som hjälper mig växa. Det känns tryggt att gå dit och jag vet att personalen är intresserade över mina planer och när de frågar saker är det för de vill veta. Det är trevligt och som sagt tryggt.

Nu ska jag duka bordet.

Rättelse från igår. Det är FYRA månader tills jag får besked ang skolan. Många långa månader.

På återseende.
Take Care
P-son


Ansökan - Skickad

Idag har jag jobbat. Gått mycket bra trots att vi fick lite bortfall av vuxna på förmiddagen. Men självklart ställer jag upp och stannar så länge de behöver mig. Bara glad att de vill ha mig där. Gick därifrån med ett stort leende på läpparna idag. Det är småsaker som att någon säger hejdå på ett roligt sätt eller känslan av att man gjort något riktigt bra.  Idag hade jag en stund då allt bara föll på plats. Om så bara för en mycket kort stund så var det perfekt just då. Det är sånna stunder man strävar efter eller?

Väl hemma så var det äntligen dags. Japp, ansökan är nu skickad. Känns på något sätt nervös att bara fylla i ansökan. Stavade jag mitt namn rätt? Vart det rätt program jag sökte till? Ja det slutade med att jag satt och läste allt flera gånger för att verkligen inte missa något. Nu skulle det dock inte förvåna mig om jag missat något. Så typiskt mig. Men jag kan bara vänta och se. Vänta i tre långa månader på resultat. TRE MÅNADER! Så nervös, men glad. Men är också så otroligt rädd. Usch.

Träning också. Kändes tomt, var så få där och vi hade strafftävlig och Gabbe var inte där. Det kan låta konstigt men jag blir säkrare, lugnare om jag ser henne. Vet inte varför men varit så från första stund. Träningen gick väl sådär. Men måste kämpa på och vara på top på sista resan. Bara att kämpa och om inte annat är det värt att träffa de där brudarna några timmar i veckan. Bara för att få skratta och må så bra som jag gör med dem. 


I sena timmar kan man glömma att komma ihåg.
Det blir svårt att se vad som är framför en.
Allt man är så säker på blir väldigt ovisst.
Sakat kryper frågorna och tviveln fram och luckrar upp såren.
Tyst, stilla för man återigen spendera nätterna åt att lappa ihop allt.
Allt ska lagas för att man ska kunna andas, känna och leva morgonen därpå.
För på morgonen, då ska allt vara som vanligt, allt ska funka.
Inga spår får vara kvar.

Kämpa.
P-son 080317



Take Care
P-son


 

Surprise Party!

En helt underbar söndag. Haft en bra helg och vaknar till solsken idag. Kan det bli mycket bättre? Nu ska jag försöka att kortfatta min helg lite för "alla" er som är så otroligt nyfikna. Hehe

I fredags var det match långt, långt ute i skogen. Hehe. Det kändes som vi åkte väldigt långt bort och vi tyckdes aldrig nå någon form av civilistion. Men vi kom fram till hallen, stressad med uppvärmning och allt sånt sen blåste domaren igång matchen. Matchen som vi för överigt vann! Sista dj matchen och vi vann! Det kräver nästan ett litet; Wohoo!

I går var det också match, sista dam matchen. Denna gång kom vi alla i tid och vi hann med allt som vi brukar. Tvärr vann vi inte matchen, vilket var synd eftersom vi inte var långt borta. Hur som helst kämpade vi på bra och nu är säsongen över. Eller?

Efter matchen hämtade Sandra och Simon upp mig och vi åkte till Mimmi och Mickes lägenhet. Hur kom vi in i den? Jo, Simon lånade deras extranyckel. Allt för att Födelsedagsbarnet, Mimmi, inte skulle veta om något. Vi lagade god mat, dukade och fixade med paket, ballonger och serpentiner. Det blev mycket fint. Sen satt vi i deras säng och väntade på att dörren skulle öppnas. Under dessa minuter hade Sandra väldigt svårt att inte skratta. Men det gick och Mimmi blev jätteglad. Tror till och med att några tårar var framme. Kvällen blev otroligt lyckad och det var så skönt att bara få umgås och ha trevligt. Vi spelade Twister och lite annat också. Det enda som var lite tråkigt var att jag inte lyckades vinna över Micke. Men det kommer, jag lovar! Vid halv ett åka jag hemåt och var mycket trött men väldigt glad i sinnet.

Imorgon
Jobb börjar 08.00 så det är sovmorgon.
Träning.
Och självklart. The big day! Högskoleansökan

Nej nu ska jag kila. Men ha det bra!
Take Care
P-son


Mulet, småregn och 4 + grader

Hallå där ute i stora världen!

Har ni sett I en annan del av Köping, serien som gick på fyran? Alla ni som har det vet vad jag skriver om nu i alla fall. Varje avsnitt är en halvtimme långt och jag kan nästan lova att alla som tittar på det sitter och mår bra under dessa 30 minuter. Det går nästan inte att se den serien utan att le eller att känna någon form av glädje. Det är häftigt att se hur de har det, att få se in i deras liv och framför allt få känna att det finns en sån livsglädje som de har. Och den är smittsam vilket jag tycker är underbart. Ta som exempel på träningen igår. Jag, Brinck och Emma började prata om serien och det slutar med att vi står och bara skrattar, inte elakt skratt utan sånt skratt som uppstår av ren glädje. Vi behövde inte berätta exakt vilken scen vi pratade om utan det räckt med några få ord så visste man vad den andra pratade om. Sånna stunder är underbara. När man bara står och skrattar och mår bra åt något som är så enket.

Träningen, ja den gick väl som den gick. Sista matcherna i helgen. Känns tungt, sorgligt. Men vad kan man göra? Jo, göra det bästa av det. Det är bara att ladda och komma ihåg att det är ett fantastiskt lag. Återigen den där "fåniga" lyckan över att vara en del av något. Känslan som inte riktigt går att förklara, det är den där som smyger sig på en och bara sprider ett leenden över läpparna. Otrolig glädje och ren lycka för en stund. Obetalbart. Underbart.

Ja, tillbaka till nutiden då, elelr ja i alla fall till i morse. Då går jag in i mina förädrars sovrum för att se hur garderoberna, som de monterade igår, blev. Vad ser jag då på golvet? Strumpor! För att denna lilla berättelse ska bli förstårligt för er måste jag berätta att mina föräldrar hår lådor under sängen, eller ja de tillhör ju sånstommen. Hur som helt har min pappa strumpor i en av dessa lådor och det var alltså dessa som låg på golvet. Hur har de hamnat där kan ni undra? Jo det är det så att min katt, Mirran, brukar bädda och sova i hans strumplåda. Han öppnar då lådan, som är tung, och kastar ut strumporna. Det är sant. Detta gör han gärna när ingen är hemme eller vi andra sover, ja när han då drar igång vaknar vi. Sjukt? Ja, men sant. Den tokstollen och han tokstolle till bror förgyller våra liv här hemma och gör varje dag till ett mindre äventyr.

Nej nu ska jag gå och montera lite hyllplan.

Take Care
P-son

Cause you are the best

image5

Ellie
I hela mitt liv har du varit hos mig.
Du får mig alltid att le, att orka.
Alltid vid din sida.
<3

Hur höga betyg behövs?

Inget jobb idag heller. Vilket förmodligen är lika bra för har massa jobb framför mig nu så det gäller att ta vara på den lediga tiden jag får. Ska jobba imorgon, på Regnbågen. Älskar det stället. Jättekul att vara där. Personalen är underbart. Barnen också. Senare kommer Sandra för att fixa lite saker, hon vill ha kort utskrivna så jag ställer upp.

Idag har jag även tagit tag i allt detta med högskolesökande. Jag pendlar mellan att se vilja och att inte vilja. Ena stunden är jag så glad och redo men i nästa vill jag bara gömma mig och är rädd för att inte klara det. Men för det mesta vill jag. Självklart finns det för och nackdelar med allt men jag är redo och jag vill. Jag måste bara komma ihåg det. Hur som helst kollade jag på antagningsstatistiken idag. HUR SKA JAG KLARA DETTA ? Det blev genast otroligt tungt att söka. Vad gör jag om inte kommer in? Klarar jag av ett år till av jobb och sedan vara stark nog att gå tillbaka till skolbänken? Just nu kan jag inte göra annat än att skriva i ansökan och hoppas på det bästa.

Grattis Sandra! Så glad för din skull!

På återseende
Take Care

P-son

Inget är omöjligt, bara mer eller mindre svårt

Dags igen då.

I försök att hitta något att kalla sitt eget jobbar jag nu på att göra min blogg så personlig jag kan, då till utseende och även lite till innehåll. Pga av tidsbrist kommer det dock att ta en tid innan jag kommer igång men en sak kan jag säga. Det kommer.

Ikväll har varit en mycket bra kväll. Jag vet inte hur jag ska förklara det men det är lite som när man bara inte vet vart man ska ta vägen längre och så rätt var det är ser man en ny väg, som man inte sett förut. Kanske handlar det mer om kraften och viljan än möjligheten. Hur som helst ska det bli ändring nu. Det låter otroligt klyshigt men det är det bästa ordvalet jag har nu. Jag har blivit så inspirerad till att bara se saker från en annan sida. Ni vet hur det är när man ligger i sängen sent på kvällen och helt plötsligt vill man bara möblera om, göra något nytt. Med denna känsla kommer även energi som gör detta möjligt. Så känns det nu. Energin bara far genom min kropp och jag är väldigt taggad att få dena energi riktat mot något.

Imorgon ska jag inte jobba. Ska hjälpa mamma istället. Renoveringen går sakta men säkert frammåt. Eller ja det går kanske inte så sakta men det känns så för nu är det mer småsaker som fixas. Foder här, fönsterbrädor där och hyllor ska upp. Ja ni vet jag menar. Men snart ska det väl sluta eka i den bortre delen av huset.

Just det, ska berätta lite om gårdagen också. Det blev en otroligt underbar kväll med mycket skratt, spel, skämt, god mat och dricka. Inget drickande för min del då jag var chaufför för kvällen, men det passar mig det också. Hur som helst så började vi med att köka god mat och efter det var det dags för Wii turnering. Hehe. Man lever sig verkligen i det spelet. Alla vart vi trötta i armar men ingen kunde sluta spela ändå. Så till alla er som inte redan har ett spel, köp det men var redo för att det kommer framkalla ett beroende som inte är av dess like. Vid 01.00 avrundade vi kvällen och jag körde hem gästerna. En mycket lyckad lördagkväll!

Allt det här med att umgås med familjen i sället för vänner får mig ibland att fundera över mina val, över mitt liv. Men vet ni. Så trevligt som jag har med min familj så är det inget dåligt val att välja dem. Sjävklart träffar jag mina vänner också, vilket också är väldigt kul. Sanningen är den att jag saknar mina vänner mer nu sen skolan slutade och man jobbar. Det är svårt att få ihop en träff när alla har så olika scheman. Men sen när man väl träffas blir det desto roligare.

Nej nu har jag försökt att få ner lite av mina tankar och även lite om hur min helg varit.

Take Care
P-son


Underbara Helg

Idag gick jag upp klockan nio, ja det är tidigt men jag har kommit in i rutinerna nu så har svårt att sova länge. Gick i alla fall upp och åt en ordentlig frukost med mina föräldrar för att sedan städa och duscha. Städa tog längre tid en jag trott men är mycket nöjd med resultatet. Är inte så bra vän med damsugaren men jag fick allt jobbet gjort. För överigt så är i alla fall min lilla toalett färdig. Satt upp lite tavlor och de sista krokarna till mina handdukar idag. Den är så fin! Verkligen. Snart är väl det mesta av våran renovering klart men oj vad rörigt det varit hemma dessa veckor. Inget har varit där det ska men nu börjar lite av sakerna komma på plats. Det saknas fortfarande dörra och foder men det får vi leva med.

Sitter då här och fördriver tiden tills dess att det är dags att göra iordning sig för gästerna. Två av mina bröder med familjer kommer idag för att äta och umgås. Jag ska utmana mina bröder på nintendo Wii. Så, i väntan på att tiden ska gå sitter jag och kollar klipp på Youtube. Fann detta. Vem har inte sett den filmen? Underbara minnen.




På återseende
Take Care
P-son

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0