Delkurs II

Emma här!

Badar i skolarbete nu. Det är sjukt mycket som ska göras men det är ju inget nytt. Känns bra att veta hur schemat ser ut och hur kursen kommer att vara. Men det vet vi ju alltid men nu är det verkligen detaljerat och eftersom det denna gång blir hemtenta  finns även de uppgifterna med. En rastlös stund? Tror inte det!

Nej nu ska jag återgå till att glana lite på TV. Imorgon ska jag sova lite längre och sedan plugga, plugga, plugga till 18.00 för då ska jag hjälpa Johanna att bära kartonger till återvinningen och sen ska vi promenera lite som vanligt. Så då får jag en paus från pluggandet.

Borde slita bort plåstret...

...och låta såret andas.


Hemma igen. Kom hem igårkväll och sitter nu i soffan för att skriva lite här. Igår var en mycket bra dag. Träffade mamma, pappa och Stefan. Det var otroligt trevligt att umgås med dem, vi åt god mat och bara umgicks. Så skönt. Många skratt och kände ett lugn jag inte känt på ett tag.

Idag har jag inte gjort så mycket nyttigt. Har städat lite och då menar jag lite. Sen har jag kollat lite hur veckan ser ut med nya delkursen och allt som hör till det.

Sanningen är den att jag egentligen inte har ett dugg att skriva här. Finns egentligen massor jag skulle kunna skriva men jag väljer att inte göra det. Det är knappt någon som läser detta och jag förstår det, jag är ingen kalas skrivbent och har inget kul att berätta iaf. Bla bla.

Nu ska jag återgå till att lyssna på musik och kladda på ett papper.

Take Care

Sa jag att jag har tenta imorgon?

Det är helt tokigt vad tiden går. Sitter här och läser och läser men tiden rinner iväg lite för fort. Vet fortfarande inte vad jag ska ta tag i, känns som alla böcker innehåller mer än vad de ger sken av. Gahh. Stressad? Nej jag är bortsom stressad och oroad. Jag är sjukligt lugn istället. Har gått över gränsen så att jag inte längre orkar känna efter. Men senare kommer väl oron, ångesten och nerverna börja göra sig påminda. Bla bla bla.

Imrgon börjar tentan 13.00 och när jag är klar med den ska jag cykla hem, byta väska och bege mig till Ludvika för att spendera helgen med förlädrarna och bara mysa för en kväll. Inte ens titta i en bok. Hehe. Nice. :)

Nej nu ska jag återgå till mina kära böcker. 

Tjingeling! 

Sociologi överallt!

Jaha, nu dag och nya möjligheter. Eller? Sitter och läser och läser men det känns lite småjobbigt. Det är så mycket och jag vet inte riktigt var jag ska börja, vad jag ska se till att kunna. Det är så fruktansvärt mycket. När man läst nonstop i en timme måste man göra något annat en stund. Jag väljer att lägga in ett kort ointressant blogginlägg som iaf Jojjo kommer att läsa. Tack.

Det är fint väder idag också. Kul att se ut genom fönstret men går jag ut kommer jag bara dra mig frånatt gå in och plugga igen. Så jag håller mig inne. Hehe

Nej nu ska jag återgå till mina böcker.

Take Care
P-son

Måndag med solsken :)

Idag har varit en otroligt händelserik dag. Till att börja med vaknade jag i morse när klockan ringde och upptäckte att jag iaf fått sova två timmar. Hostar och sover därför otroligt dåligt. Hur som helst gick jag upp, fixade mig och cyklade genom diset till skolan. På själva seminariumet började känslan av hopplöshet inför tentan krypa upp. Kan ärligt säga att jag kände mig skräcklagen och totalt bortkommen. Ingen bra känsla alls. Jaja efter skolan cyklade jag hemåt men innnan jag nådde min hemdörr hämtade jag kursböckerna som kommit med posten. Ingen rast ingen ro. Hehe.

Resten av dagen spenderade jag med näsan i böckerna för att få klarhet med något iaf. Vid 14.40 kom Johanna och vi begav oss ut på en promenad i Faluns fina höstväder. Som vanligt blev det en promenad på närmare två timmar och under denna tid bestämde vi oss för att bojkotta matlagningen och gå och käka pizza. Vi skilldes åt för att intensivplugga några timmar innan vi skulle käka. Kan glatt meddela att jag nådde mitt mål för dagen. Känns kalasbra! Var skönt att slappna av och äta i lugn och ro. Johanna övertalade mig att köpa honung flr att glra honungsvatten fölr min hals. Så blev det.

Kvällen har bestått av honungsvatten, en varm dusch och Greys Anatomy. Mycket mycket mysigt. Ska snart krypa isäng och hoppas på mera sömn. Imorgon är det sammanfattning och frågeställning sen gäller det att PLUGGA, PLUGGA, PLUGGA inför tentan på fredag.

Om det överhuvudtaget är någon som läser detta så ta hand om er.
P-son

Klassiker

Oj oj vad dålig jag är på att skriva här då.

Idag har jag pluggat hela dagen! Eller ja jag har ätit, duschat, diskat och damsugit också. Men det kanske har tagit två timmar och resten av tiden har jag pluggat. Är sjuk igen (fortfarande?) så det går lite långsamt i hjärnan och jag är otroligt trött eftersom hostandet håller mig vaken om nätterna. Hur som helst är det i stortsätt klart nu. Känns bra att ha lite av kvällen kvar och att du inte behöva plugga eftersom att jag kommer att få plugga häcken av mig inför tentan på fredag. Nervös? O ja.

Kan för övrigt berätta att det är kalasväder här men vad hjälper det när jag inte kan gå ut mer än några minuter för att rensa hjärnan. Men det är fint att titta ut iaf. :)

Jaja,
Take Care

Borde plugga mer än jag gör

Veckorna går sjukt fort här uppe. Hinner inte mer än vakna på måndagen förrän det är fredag igen känns det som. Detta kan tyckas vara skönt och bra men till saken hör att man knappt hinner vakna innan helgen är över. Hehe det är inte lika kul men det känns skönt att tiden travar på.

Det är mycket plugg och det känns som ännu mer eftersom det mesta är så svårt, eller nytt är väl ett bättre ord. Vi ska lära oss att tänka på ett nytt sätt och lära oss att se allt, då menar jag verkligen allt! Det är teorier hit och teorier dit. Det finns miljoner analysmodeller och aspekter om samma sak och denna sak är då något man knappt tänkt alls på tidigre. Men det är mycket av det här som är så roligt, att verkligen lära sig n¨got helt nytt oh vekrligen tvingas att fundera och lägga ner tid på det man gör. Det handlar om att förstå och sen kunna sätta in förståelsen i praktiken. En utmaning som är underbar!

Nå, nog om detta. Kan berätta att i lördags var sista dagen för nollningen. Den avslutades med en otrolig sittning där priser delades ut, sånger sjöngs, god mat åt och en fantastisk stämning fanns. Efter denna otroliga tillställning var det ner till dansgolvet och baren som gällde. Det var en mycket bra kväll med massa människor och mycket skratt. En oförglömlig kväll. Kom hem runt tvåsnåret och då var det underbart att krypa ner i sängen.

Nej nu ska jag återgå till pluggandet, måste skriva två sidor till seminariet på fredag. Ska plugga med en klasskompis så det blir två kloka hjärnor istället för en. ;) Hehe

Take Care
P-son

Föreläsning om variabler

Idag när väckarklockan ringde hörde jag hur regnet slog mot rutan. Inte direkt det bästa sättet att vakna på, men det har regnat i stort sett varje dag här så varför ändra på det. Hur som helst var föreläsningen idag verkligen annorlunda från igår, inte alls lika mycket anteckningar och mycket mer öppet prat bland oss studerande. Men detta betyder inte att den inte var bra, för det var den! Det är intressant och kul att sitta där i tre timmar och lyssna och ta in. Det kan låta konstigt  men så är det, det går inte att förklara om man själv inte suttit i en föreläsningssal och lyssna på något man själv valt att engagera sig i.

Var på planeringsmöte inför upploppet idag också. Det kom iaf två till från min klass så det ska nog bli bra det här. I början var det stelt och tyst när vi skulle kasta fram ideer men efter några minuter strömmade den ena ideen efter den andra fram, jag kan tillägga att alla inte var fullt så genomförbara. Det viktigaste av allt är att vi röstade och kom fram till ett tema. Nu ska man "bara" infrskaffa diverse rekvesita såsom kläder och tillbehör. Träff imorgon igen för att gå igenom klädideer, flagga, namn och sånt. På torsdag är den stora dagen och kan säga att vi ska KROSSA de andra. Hehe.

Imorgon ska jag ha sovmorgon! Ska bli så skönt att få vakna själv och inte till tonerna av väkarklockan. Även om jag nu är inne i en fas då jag vaknar runt sju-åtta och är pigg men det gör inget för jag vaknar fortfarande av egen kraf. Imorgon hoppas vi på uppehåll!

Over and out
P-son

Måndag 1 september

Idag var det en föreläsning om socialt samspel och det kan låta tråkigt men det var riktigt bra och väldigt interessant. Det är en konst att kunna lyssna, skriva, förstå och agera under den tiden läraren skriver. Sen återstår den lilla grejen att förstå vad man själv har skrivit. Ingen har sagt att detta skulle vara lätt. Hur som helst var det otroligt kul att vara med och det känns fantastiskt att få vara en del av detta, att få vara student. Under dagen var det massa ahaupplevelser och så mycket som fick mig att bara le eftersom det egentligen är så självklart.


Idag har jag även kollat på den framtida kurslitteraturen och jag kan meddela att detta inte kommer att bli billigt. Så på min önskelista för fyra år framöver kommer det enbart att stå KURSLETTERATUR. Lyxlivet som student, eller inte. Nej men klart man har tid för annat också, man får prioritera och välja vad man vill lägga pengar och tid på. Alla, okej nästan alla, sitter i samma båt så det finns inget att klaga över.

Snart sova.
Take Care
P-son


RSS 2.0