Sista måltiden före..dumdumdummm

Sitter här och väntar på att maten ska bli klar. Snart är den det, väntar bara på att klockan ska ringa. Det känns lite som det är sista måltiden. Tenta imorgon och jag är förvånansvärt lugn. Hoppas på det bästa. Är nerövs men ändå inte. Hoppas att lugnet kan hålla i sig så att inte allt kommer imorgon under tentan.

Igår var det match. Stod hela eftersom den riktiga målvakten är sjuk. Det gick ganska bra. Kände att saker börja släppa. Visserligen är jag inte mentalt eller konditionsmässigt framme vid min topp men jag kan iaf se att jag är på väg framåt. Det är alltid något. Känns underbart att kroppen är sådär öm som man är efter en match. Visst är jag lite för öm på en del ställen men det gör inget. Emma is back on track! Hehe

Nej nu är det bara ett par minuter till klockan ringer, har redan stängt av ugnen.

Ha det bra.

Saknar er..

...människans natur.

Idag började Robison 2009 på tv4. Jag kan inte säga att jag följt de tidigare säsongerna av serien. Såg de första såsongerna men sen blev det för mycket. Hur som helst tittade jag iaf på dagens avsnitt och jag måste säga att jag på väldigt instinktiv nivå gillar det.

Det är människor i den mest rena formen man kan komma. Jag menar, bunta ihop massa olika människor på en ö, låt dem bo i ett träsk där de ha ront om mat, värme och vatten. Vad tror ni händer? De snälla och trevliga yttre faller ofantligt snabbt och talet går före tanken.

Ja, jag vet att det är lätt att sitta hemma i soffan och döma och påpeka men även jag är en männsika. Jag själv skulle inte vilja ställa upp i ett program som detta eftersom jag inte alls vet vilka sidor det drar fram hos mig. Programmet tar fram de värsta hos alla och det är väl det som driver folk att titta, eller?

Det sägs att människor är flockdjur men varför blir den som "leder" så utsatt? Det sägs att vi är vanedjur, ska man då inte vänja sig vid brist på allt man tidigare hade?

Jag tror att vi ibland glömmer bort att vi har en överlevnadsinstinkt. Att den där reptilhjärnan finns kvar och kan påverka oss.

Jag tror inte att en människa är civiliserad av sig själv, utan jag tror att det beror på omgivningen. Det är lätt att vara trevlig och civiliserad när man vet att hemma finns mitt liv, mitt privatliv, en trygghet och en självklarhet. Ta bort allt det och se vad som blir kvar av den civiliserade människan.

Vill man inte dö lägger man sig inte på rygg utan då kämpar man. Kontrollbehovet blir vi inte av med. Ska jag dö ska det ske på mina villkor. Det är därför jag tror att även den mest udda människan överlever den värsta misären. Ingen annan ska bestämma över hur livet ska sluta utom jag själv. Visst är det att kämpa för det omöjliga men jag har aldrig sagt att människor är smarta varelser.

Nej nu ska jag sova i min säng, under mitt täta tak i min varma lägehet.
Take Care

Solsken!

Idag är det torsdag och denna vecka har bara flygit förbi. Förstår inte att det är fredag imorgon och att jag ska ha gjort något alls denna vecka. Närsta fredag är det tenta som gäller. Salstenta mellan 13.00-17.00. Kul? Nja men nödvändigt.

Idag skiner solen, gjorde den även igår. Det är kallt men solen skiner och det är underbart. Sitter vid köksbordet nu och har solen i nacken, det värmer. Helt underbart att vakna och se hur solen tränger in genom gardinerna. Ja man får ta vara på de vackra när det kommer.

Har en visdomstand som inte riktigt kan bestämma sig om den ska växa eller inte. Känns som jag fått en örfil. Öm i halva ansiktet och örat men det är hanterbart med lite värktabletter. Utöver tanden är det bara foten som spökar annars mår jag bra vilket också är en bra sak.

Nej nu ska jag plugga lite. Redan varit uppe sedan halv åtta så dagen känns lång men det är skönt. Var pigg när klockan ringde så gick upp och grejade lite.

Ha en bra dag!
:)

Love <3



Kärlek utan gränser
Finns inget liv utan dig

Helgen med solsken :)

Vilken helg säger jag bara.

Lunch i Borlänge med bror och mor i fredags. Efter det åkte mamma och jag hem till mig, bror vdare till jobbet för att återsluta sig till oss senare på eftermiddagen. Jag hade tvättstugan så det blev ett väldigt spring på mig men här uppe i lägenheten var det tvspel som gällde, bubble bubble och wii. Mycket kul. Efter tolvslaget bagav sig bror hem och vi gick och la oss. Skönt. :)

Lördagen blev en dyr men trevlig dag. Åt frukost och löste melodikrysset. Japp, det är sant! Jag är rätt bra på det men har ju 21 år av träning i ryggsäcken. Hehe  Kilade sedan ner på stan för att glana lite i fönstrerna, trodde vi. Slutade med att vi köpte ett par skor var, jag ett par jeans och mina linser. Så ja det blev en dyr historia men som sagt mycket, mycket bra dag. Mat, melodifestivalen och sedan film, Mr. and Mrs. Smith. Hehe. Sedan dags för sängen.

Söndag. En dag med otroligt vackert väder. Solen sken och allt bara kändes bra. Diskade och grejade på förmiddagen. Böt bla duschdrapperiet och satte upp en liten hängare för mina nycklar. Så fint. :) Nej den är inte ny, haft den länge men bara inte fått för mig att sätta upp den. Jag har även satt på skattemärket på bilen och luftat däcken. Efter detta tog vi en promenad i solskenet. Finfint. :) Framåt kvällen åkte mamma hemåt och jag har filurat här hemma sedan dess. En mycket trevlig helg.

Imorgon är det skola igen efter två veckors VFU. Ska återse alla kamrater och återgå till det "normala". ¨

Nej nu ska jag återgå till att titta på Wipeout. Hehe

Take Care :)

Fåglarna kvittrar i alla fall :)

Torsdagen.

När jag gick upp i morse blev jag chockad. Det var megakallt och vitt överallt. Inte utav snö utan av frost. Kylan bet i mig när jag gick ut, katten som bort i samma port som mig passade på att kila in när jag gick ut, stackarn, kallt ju.

Hur som helt har dagen varit bra. Finns inte så mycket mer att säga. Jo, när jag var på väg till VFU:n så var det så vackert, solen sken och det var vitt och lite smådimma som lämnade marken. Det var jättefint! Sånt gör mig glad, små man vackra saker.

Sitter här och kämpar med min uppgift om min VFU plats organisation och verksamhet. Ska skriva ett par sidor och tillämpa olika teorier och perspektiv samt knyta den till aktuell kurslitteratur. Nej det är inte så kul som det låter, det är svårt också att då det att hänga ihop och låta bra. Blir lätt massa smörja men men. Kämpar på. Kan också säga det nu nästan är en plusgrad ute. Inte alls lika vackert men det är friskt ute. 

Fredag imorgon. Sen helg. Sen skola. 
Jag har mycket att göra men det känns bra. Saker flyter på, livet flyter på.

Nej nu ska jag inte sitta här och spilla tid, ska återgå till mitt arbete. 

Have a nice day. :) 

Still Alive!

Nej jag har inte trillat av jordens kant. Lever och far runt som en tok här på jorden. Har bara inte haft tid eller lust riktigt att sätta mig ner och finna ro till att skriva något här. Förlåt för det. Nu ska jag skärpa mig ett tag i alla fall.

Kan berätta att det snöta igen här, som vanligt. Nu är jag väldans trött på snön, vill ha vår och ljusare tider. Vill kunna börja cykla utan att sätta mitt liv i fara.

Idag var det träningen. En jättekul träning. Kändes så skönt att få skratta och bara vara ett par timmar. En otroligt kul träning, kanske inte så tekniskt givande men stärkande av banden mellan oss jobbade vi på. Vi tappra själar som var där kämpade på bra och hade kul. Så jag måte kalas nu. Är trött och väldans öm i kroppen men annars bra. Lider bara av ett småsvullet knä och samma gamla halvdöda fot men det är kylas oms spökar.

Nej nu ska jag säga tack och godnatt till er alla för jag ska sova.

Skickar två speciella små godnattpussar till Rasmus och Hugo. Två små pojkar som lyser extra stark på min himmel.

Take Care

Natten utan slut

Minuter blir lätt timmar när ingen ser på
Ord som viskas försvinner utan att höras
Tankar utan motstånd svävar fritt i huvudet
En känsla som inte känns försvinner inte
Emma Pettersson 090307

RSS 2.0